Rovno na obsah Rovno na menu
Menu
Mesto Piešťany
Piešťany

Mesto slnka, vody, zelene a zdravia

KOMPLETNÁ REKONŠTRUKCIA DETSKÉHO IHRISKA INČUČUNA JE UKONČENÁ

KOMPLETNÁ REKONŠTRUKCIA DETSKÉHO IHRISKA INČUČUNA JE UKONČENÁ

Po dvoch rokoch obnovy sa do priestoru pri potoku Dubová vráti detská radosť a džavot detí.

Ihrisko bolo z bezpečnostných dôvodov uzatvorené v polovici augusta 2020. Viac ako dvadsaťročné hracie prvky boli odhnité, stávali sa nebezpečnými a museli byť odstránené. Nasledovalo odstránenie starého dreveného plota a múrikov. Z bývalej indiánskej osady tak na istý čas zostala pre verejnosť iba voľne prístupná trávnatá plocha. V roku 2021 sa realizovalo oplotenie ihriska. Ihrisko ohraničili plotové panely, súčasťou realizácie bola aj montáž nových vstupných brán. Pre zvýšenie bezpečnosti návštevníkov areálu bol v apríli vykonaný bezpečnostný orez vysokých topoľov rastúcich na pozemku.

S inštaláciou 28 nových hracích prvkov z agátového dreva a kompletnou rekonštrukciou „indiánskej osady“ sa začalo v minulom roku. Súčasťou areálu pre deti na ploche 1672 metrov štvorcových je 5 kusov samostatných lavičiek, lavička obopínajúca kmeň stromu, stojany pre bicykle, odpadkové koše v drevenom prevedení a informačná tabuľa. Dominantou detského ihriska je takmer 3 tony vážiaci drevený bizón, ktorý je zároveň najväčším hracím prvkom v priestore.

Jediným pôvodným prvkom, ktorý zostal súčasťou zmodernizovaného ihriska, je keramický totem s podobizňou indiána. Dominanta ihriska bola zreštaurovaná a umiestnená je v centrálnej časti.

„Neviem si predstaviť lepší deň na otvorenie detského ihriska ako je tento, Deň detí. Ihrisko bude ako jediné v meste otvorené celoročne. Som rád, že deti a rodičia v našom meste sa tešia z vynoveného ihriska, na ktoré môžeme byť hrdí,“ uviedol primátor Piešťan Peter Jančovič.

Obavy verejnosti, že v tomto priestore už nikdy nebude detské ihrisko a na pozemku sa zrealizuje súkromná stavba, sa nenaplnili. Nakoniec to v pláne ani nikdy nebolo. Obyvatelia Piešťan sa tak môžu tešiť z novej hracej plochy, ktorú nám môže závidieť široké okolie.

Vstup do areálu detského ihriska bude počas sezóny (marec – november) umožnený v čase od 8.30 do 20.00 hod., v ostatných mesiacoch od 8.30 do 15.00 hod.

 

Celková suma za modernizáciu ihriska, ktorú realizovala firma NAJKRAJŠIE IHRISKÁ s.r.o. bola

208 378,82 €

Dátum vloženia: 1. 6. 2023 11:26
Dátum poslednej aktualizácie: 1. 6. 2023 11:30
Autor: Martin Ričány

Info

Univerzálny prekladač

Preklad (translations)

Fotogaléria

Posledná pridaná fotografia

Aktuálna teplota

23.4.2024 12:04

Aktuálna teplota:

10.3 °C

Vlhkosť:

62.4 %

Rosný bod:

3.4 °C

Odstávky a rozkopávky

odstávky a rozpopávky

Návštevnosť

Návštevnosť:

ONLINE:19
DNES:1317
TÝŽDEŇ:3575
CELKOM:5782458

Mobilná aplikácia

Sledujte informácie z nášho webu v mobilnej aplikácii - V OBRAZE.
Voľne k stiahnutiu:

Odkaz pre starostu

Prevencia, príprava a ochrana obyvateľstva pred ohrozením

Piešťanské informačné centrum

ZMO

Logo ZMO

SZĽH

 

Návštevnosť

Návštevnosť:

ONLINE:19
DNES:1317
TÝŽDEŇ:3575
CELKOM:5782458

hore

PARTNERSKÉ MESTÁ