Rovno na obsah Rovno na menu
Menu
Mesto Piešťany
Piešťany

Mesto slnka, vody, zelene a zdravia

FONTÁNA NA STANIČNEJ TÚTO SEZÓNU NÁVŠTEVNÍKOV PRI VSTUPE DO MESTA NEPRIVÍTA

FONTÁNA NA STANIČNEJ TÚTO SEZÓNU NÁVŠTEVNÍKOV PRI VSTUPE DO MESTA NEPRIVÍTA

Počas prípravnej fázy pred letnou sezónou pracovníci Služieb mesta Piešťany zistili, že niektoré fontány majú nedostatky, ktoré sa nebudú dať odstrániť včas.

Fontány v našom meste počas leta vytvárajú nezameniteľnú atmosféru. Aj napriek veľkému úsiliu Služieb mesta Piešťany sa tento rok nepodarí spustiť všetky.

Počas prípravnej fázy pred letnou sezónou pracovníci Služieb mesta Piešťany zistili, že niektoré fontány majú nedostatky, ktoré sa nebudú dať odstrániť včas. „Na rozsah prác počas prípravy fontán na sezónu ako aj rozsah neplánovaných opráv vplýva ich vek. Staršie sú jednoduchšie po technologickej stránke, jednoduchšie sa aj opravujú. Mladšie sú zase komplikovanejšie z hľadiska ich prevádzky. Novšou fontánou je napríklad Príbeh Váhu, teda ,čierna‘ fontána na Námestí slobody. Pred začiatkom sezóny sa prejavila chyba v jednej časti fontány, pričom táto časť bude počas celého leta odstavená. Ide o prasknutý prívod vody, ktorý by sme nestihli do otvorenia sezóny opraviť, a tak nechceme, aby bola počas leta časť námestia rozkopaná,“ hovorí Ladislav Bábik, vedúci Strediska správy a údržby majetku.

Fontána Kvet Victoria Regia na Staničnej ulici zostane tento rok odstavená. Práve na nej sa výrazne prejavil vek. „Praskliny na fontáne sú v takom rozsahu, že nie je možné ju napustiť vodou. V rozpočte na tento rok nie sú vyhradené žiadne finančné prostriedky na opravy fontán. Pripravuje sa plán opráv na rok 2024, ktorý bude obsahovať aj položku oprava fontány na Staničnej ulici,“ upresňuje Ladislav Bábik.

S príchodom slnečného počasia sa pozornosť upriamuje aj na pitné fontány. Tých je v Piešťanoch päť. Okoloidúci sa z nich môžu občerstviť pri Moste zaľúbených, v parčíku pri Nábreží Ivana Krasku, pri fontáne Páv a dve fontánky sú umiestnené aj v blízkosti Námestia slobody.

Dátum vloženia: 24. 5. 2023 14:00
Dátum poslednej aktualizácie: 24. 5. 2023 14:33
Autor: Mgr. Veronika Bardíková

Info

Univerzálny prekladač

Preklad (translations)

Fotogaléria

Posledná pridaná fotografia

Aktuálna teplota

25.4.2024 01:04

Aktuálna teplota:

7.5 °C

Vlhkosť:

72.7 %

Rosný bod:

2.9 °C

Odstávky a rozkopávky

odstávky a rozpopávky

Návštevnosť

Návštevnosť:

ONLINE:11
DNES:187
TÝŽDEŇ:7438
CELKOM:5786321

Mobilná aplikácia

Sledujte informácie z nášho webu v mobilnej aplikácii - V OBRAZE.
Voľne k stiahnutiu:

Odkaz pre starostu

Prevencia, príprava a ochrana obyvateľstva pred ohrozením

Piešťanské informačné centrum

ZMO

Logo ZMO

SZĽH

 

Návštevnosť

Návštevnosť:

ONLINE:11
DNES:187
TÝŽDEŇ:7438
CELKOM:5786321

hore

PARTNERSKÉ MESTÁ